Mijn eerste kennismaking met de CMA was medio november 2018. Ik had een van de leden ontmoet op een kampvuuravond. Hij vertelde over de CMA en wat hem motiveerde om zich daarvoor in te spannen. Hij nodigde me uit om eens de 'Church-for-Bikers' te bezoeken die ze maandelijks organiseren in Meppel.

 
En zo kwam ik op 11 november voor het eerst in aanraking met wat ik veronderstelde een motorclub te zijn. Mijn camera liet in onaangeroerd omdat ik onder de indruk was van datgene wat daar gebeurde. Ik raakte geïmponeerd door stoere mannen en vrouwen in hesjes die behangen waren met allerlei teksten - en als het ff kon een groot wit kruis achterop. Gaandeweg viel het - mijn - masker af en ik ontmoette gedreven mensen, christenen met een blijde boodschap voor (met name) de motorwereld. Het bleek qua opzet een echte kerkdienst te zijn met naar later bleek het vaste openingslied: 'Welk een vriend is onze Jezus'. Ik werd geroerd omdat ik stoerheid zag gecombineerd met kwetsbaarheid; eenvoud gecombineerd met echtheid. Ik vertelde wie ik was - fotograaf - en wat mijn bedoelingen waren - of het allemaal kon, hun gedurende een jaar volgen, meelopen en kijken met wat ze allemaal doen. Zouden ze me vertrouwen? Daarom maakte ik die eerste keer geen foto's.

 
Bij mijn tweede bezoek begin december werden mijn aanwezigheid en bedoelingen gelukkig publiekelijk toegelicht, zodat ik me vrij voelde om de eerste foto's te maken. Ik legde de sfeer vast en wat me opviel, zong mee en voelde me er langzaam in getrokken. Wat ik ervan vond werd me gevraagd. 's Morgens nog het avondmaal vieren in mijn kerkelijke thuisgemeente en 's middags een kerkdienst van een motorclub bijwonen; wat moet ik daarop antwoorden? Twee totaal verschillende werelden die je alleen bij elkaar kunt begrijpen als je op die ene Samenroeper let. 'Als je het weet, dan zie je het'. Maskers af om te zien en gezien te worden .....

Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Back to Top