Appie ontmoette ik bij de 'Church-for-Bikers' in Meppel. We raakten daar in gesprek over zijn werk als campingbaas van de minima-camping in Opende en ik vroeg destijds - mede namens mijn vrouw - of we nog hulp konden bieden als vrijwilliger. Mijn vrouw heeft altijd al een camping willen hebben, maar omdat ik liever een camping vrijwillig blijf bezoeken is het er niet van gekomen. Dit zou voor haar de kans zijn om haar leed wat te verzachten. Appie zou aan ons denken zei hij......

Op zijn uitnodiging bezochten wij de kerstmaaltijd die hij voor zijn doelgroep georganiseerd had en ook CMA leden hadden zijn uitnodiging aanvaard en direct hulp aangeboden bij de invulling van de dag en de maaltijd. Onze rolstoeldochter was mee in de veronderstelling dat ze het leuk zou vinden, maar al snel bleek dat het allemaal iets te uitdagend voor haar was, zodat het bezoek van korte duur was. 
'Wel een gezellige boel' zei mijn vrouw bij binnenkomst en ze had de neiging onmiddellijk de handen uit de mouwen te steken - hulp bieden is haar primaire insteek. Er is immers altijd wat te doen.

Het werd een prettig samenzijn. Appie en zijn vrouw renden heen en weer om alles in goede banen te leiden en ook menig toneelstukje bleek hun op het lijf geschreven. Als kerstkoning liet Appie zich uitgebreid bewonderen en als heilsoldaat verkleed zamelde zijn vrouw een ongekende hoeveelheid geld in, bedoeld voor een volgend feestje. 
De CMA-ers zag ik ook hier in hun dienstbare rollen, zoals ik ze ken. Helpen waar hulp nodig is, bescheiden, maar met vaste hand. Van muziek maken, soep opscheppen en speurtocht uitzetten, alles blijkt hun te passen - omdat zij zich aanpassen als echte dienstknechten.
Na een 'eenvoudige doch voedzame' maaltijd reden we voldaan naar huis in het besef dat echte medemenselijkheid nog bestaat omdat die zijn oorsprong heeft in die ene Heer die ons allemaal uitnodigt, te Zijner tijd welteverstaan .....
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Fotoverslag
Back to Top