Vanaf eind 2018 mocht ik deelgenoot zijn van de bijeenkomsten van ‘Chapter East’ van de Nederlandse afdeling van de 'Christian Motorcyclists Association' (CMA). Ik ontmoette een van hen bij een bijeenkomst van christelijke mannen rond een kampvuur en hij nodigde me uit een keer de 'Church-for-Bikers' in Meppel te bezoeken. En zo reisde ik meer dan een jaar lang met hun mee - als onderdeel van mijn eigen 'pelgrimage'.
Ik bezocht de door hun georganiseerde 'Church-for-Bikers' in Meppel, het Clubhuis in Hardenberg en de evenementen waar ze evangeliseerden zoals motorbeurzen en jaarmarkten. Ik zag zoekende en overtuigde christenen die - door hun oprechte belangstelling in anderen - op een dienende manier iets van de liefde van Jezus willen laten zien; en zo heb ik het ook mogen ervaren. Ik werd geraakt door hun onderlinge verbondenheid, liefde en de zorgzaamheid voor elkaar en anderen. Ik ontmoette mannen en vrouwen met soms indrukwekkende verhalen; gedreven om andere bikers te vertellen over hun Verlosser die ze soms zelf nog niet zolang kenden.
De foto's geven een inkijk in hun wereld waarbij ik met name de onderlinge ontmoeting in beeld heb willen brengen - soms van een afstand en soms ontroerend dichtbij.  
Ik sluit deze serie af met een fotoverslag van 'Kerst met Appie'. De door Appie georganiseerde kerstmaaltijd laat zien dat zowel hij als de CMA midden in deze wereld staan, met oog voor de kwetsbaren; geïnspireerd door Mattheüs 25:40 waar staat: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.”   
Deze fotoserie is alleen zichtbaar voor CMA-leden. 
Back to Top